Er zijn verschillende variaties van de Mug Cake. Het is
mogelijk om met oneindig veel experimenten te experimenteren om zo een speciale
smaak of gezondere versie te verkrijgen. Ik heb het simpel gehouden bij de
chocolade cake, maar toevoegen van fruit, vanille, aroma’s, kaneel of (voor de
iets ouderen onder ons) een paar druppels van een alcoholische drank naar
keuze. Een Mug Cake is ideaal als tussendoortje, maar ook als dessert is het
uitermate geschikt. Bovendien kan je ook gemakkelijk een bepaalde hoeveelheid
havermout toevoegen en dat heb je een heerlijk, vezelrijk ontbijt.
In het filmpje zie je hoe ik mijn Mug Cake heb bereidt.
Hieronder staat nog eens uitgelegd wat de nodige ingrediënten zijn en wat je
precies moet doen. Aarzel niet en begin eraan. De kleine inspanning zal zeker
beloond worden. Dit is een recept dat niet kan misgaan. Succes is gegarandeerd!
Ingrediënten:
·
2 EL zelfrijzende bloem (of zelfrijzend bakmeel)
·
2 EL fijne kristalsuiker
·
2,5 EL lopende margarine
·
1 EL pure cacao
·
1 ei
·
Eventueel poedersuiker om te bestuiven
Benodigdheden:
·
Mok
·
Lepel
·
Vork
·
Microgolfoven
1)
Breek het ei en giet het voorzichtig in de mok.
2)
Voeg de suiker, de bloem, de cacao en de margarine
toe.
3)
Gebruik een vork om het mengsel goed te mengen
tot een egaal brouwsel.
4)
Zet gedurende 1 minuut en 15 seconden in de
microgolfoven op 750W.
Simpeler als dit kan gewoon niet, daar zijn we het allemaal
over eens. Dat maakt het ook geschikt als eerste zelfgemaakte cake voor kleine
kindjes met een wens om eens iets lekkers te bakken. Veel kookplezier!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten