Pagina's

zondag 25 mei 2014

Photo Diary #5

Het is al weer zondag en dat betekent dat ik jullie weer kan vertellen wat ik deze week weer allemaal heb uitgespookt met mijn leven. Geniet ervan zou ik zeggen.



Ik voelde me weer zo schuldig toen ik merkte dat ik gedurende een aantal dagen mijn calorie inname met meer dan 1000 calorieën had verhoogd door enkel en alleen te snoepen. Ik heb soms last van snoepbuien en die blijven dan vaak een aantal dagen hangen. Deze week heb ik weer een aantal van die verschrikkelijke buien meegemaakt en achteraf heb ik daar dan zo veel spijt van. De chocoladewafels die je op de foto kunt zien, behoren absoluut tot mijn verslaving. Andere producten die ik doodgraag eet zijn letterkoekjes, chocolade en aardbeien. Gelukkig is dat laatste wel gezond en kan ik daar bij wijze van spreken zo veel van eten als ik maar zou kunnen. De andere ongezondheden probeer ik te vermijden. Mijn mama vergeet wel eens dat ik liever heb dat ze dat niet koopt, maar ik kan het haar uiteraard niet kwalijk nemen dat ze zelf ook af en toe een van dat zoete genot wilt proeven.

Ik heb maar één USM-stick en die zou ik nooit weg willen geven. Het gaat namelijk om het varkentje dat mij mama een keer van de winkel mee had genomen. Ik was er meteen helemaal weg van en heb het meteen geclaimd. Ik moet eerlijk toegeven dat ik dacht dat ik het had kwijtgespeeld, maar gelukkig kan je kamer opruimen af en toe wonderen verrichten. Ik was dan ook super blij toen ik mijn roze vriendje terugvond. Nu kon ik eindelijk doen wat ik zo lang van plan was. Papa heeft namelijk ontzettend veel foto’s op zijn pc staan, waaronder een aantal van mij toen ik nog een peutertje was. Ik zou die graag allemaal overzetten naar mijn eigen harde schijf en dat doe ik met behulp van mijn varken USB-stick. Wanneer alle foto’s zijn overgezet, zal ik er eens een paar met jullie delen!

Het weer weet echt niet in welk seizoen we nu leven. Het lijkt wel of het helemaal ontregeld is en het noorden niet meer weet zijn. Het ene moment schijnt de zon en is het zo warm dat het zomer zou kunnen zijn, wat ik echt geweldig vind aangezien ik wacht op mijn bruin kleurtje. Jammer genoeg kan een dag stralend beginnen en eindigen als een stortbui die van het tropisch regenwoud afkomstig is. Zo’n momenten komen de laatste tijd veel meer voor in België en wat is het fijn om net naar huis te fietsen wanneer er een wolkbreuk boven je hoofd valt. Het leuke was dat ik net lekker knus en droog op mijn kamer zat en wist dat mijn zus nu door en door nat zou zijn, aangezien zij een tikkeltje trager fietst als mij. Af en toe mag het geluk ook aan mijn kant liggen. Zo lief als ik ben heb ik het uitlachen beperkt tot een onopvallende grijns.



Mijn poging om gezonder te eten is ondertussen al weer half mislukt, maar deze week heb ik ontdekt hoe lekker worteltjes zijn. Ik heb mijn appeltje dan ook opzij gelegd voor een heerlijke, knapperige oranje stengel. Mensen noemden me konijntje, maar dat kon me helemaal niets schelen, aangezien zij daar lekker ongezond met een koek in hun mond zaten. Van groenten mag je echt zo veel eten als je aan kan, want in tegenstelling tot fruit zit hier helemaal niet zo veel suiker in. Enkel vitaminen en mineralen. Hoe geweldig is dat niet?

Zoals jullie misschien al vernomen hebben, mag ik vrijdags bij een vrienden gaan eten in plaats van in die saaie kantine. Ik ben niet de enige. Bijna alle meisjes van de klas en een aantal jongens houden er ook van om tijdens de middagpauze snel iets in de oven op te warmen bij Joke thuis. Deze keer was erg bijzonder, omdat het de laatste keer was dat we daar aan tafel zaten. Volgende week vrijdag is het brugdag en ga ik dus niet naar school. De week daarop beginnen de proefwerken al en dan zit iedereen thuis te blokken. Om dit te vieren bracht iedereen iets lekkers mee en zo hebben we een heerlijke koude schotel gecreëerd. Er was pasta met worstjes, appel en tomaatjes, iemand was langs de bakker geweest om stokbrood te gaan kopen, er waren groentjes en dipsaus, soepstengels en natuurlijk het beste van allemaal: Klaas had cake gebakken! Echt waar, jongens kunnen super goed bakken. Ik had nog maar zelden zo’n heerlijke cake gegeten. Omdat hij geen zelfrijzend bakmeel in huis had, was gist de vervanger geweest en ik had nooit gedacht dat dat voor zo’n stevige en smaakvolle structuur kon zorgen. De dag was geslaagd: zowel het eten als de sfeer had niet beter kunnen zijn.

Mijn zus trouwens van plan om volgend jaar opnieuw van school te veranderen. Deze keer niet zo maar een school, nee: naar een privéschool die gespecialiseerd is in schoonheid en verzorging. Donderdag organiseerden ze een opendeurdag en ik was erg benieuwd wat zo’n school nu eigenlijk deed. Ik ben dan ook mee gegaan en was echt onder de indruk van alle beauty productjes en manicure en pedicure verzorging. Ik dacht continu aan mijn blog en hoe leuk het wel niet zou zijn om al die producten te reviewen. Ik zit nu op een ASO-school en ik haal echt goede punten, maar ik zou best wel jaloers zijn op mijn zusje die allemaal make-up technieken gaat leren. Even dacht ik eraan om mezelf ook in te schrijven, tot ik het lessenrooster zag. Slechts twee uur wiskunde, geen Frans, slechts één uur Engels,… Dat is echt niets voor mij. Ik zou me gewoon vervelen. Bovendien ben ik ook niet zo’n fan van pedicure, maar als mijn zus dan toch moet oefenen, mag ze dat gerust met mij doen. Misschien ga ik van haar nog iets bijleren!



De soepstengels die ik vrijdagmiddag had geproefd waren echt verrukkelijk! Er waren nog een aantal pakjes over en ik heb er twee van naar huis mogen nemen. Die heb ik voor de tv weer lekker opgepeuzeld. Ik neem bijna nooit beschuitjes en dergelijke bij mijn soep, maar droog vind ik het wel erg lekker. Vooral krokante voedselbronnen zijn mijn favorietjes. Dit was voor mij weer een nieuwe ontdekking en bovendien handig om mee te nemen als je er een keertje op uit gaat.

Dit jaar ben ik nog nooit naar zo veel communiefeesten mogen gaan en dat komt vooral door mijn neefjes die dit jaar de feestvarkens zijn. Ik ben altijd blij wanneer ik een kleedje draag en mijn benen (die nu nog iets naar de witte kant zijn) te showen. Een vriendin had me een prachtig zwart jurkje cadeau gedaan, omdat ze er zelf niet meer inpaste. Ik ben er echt super blij mee en het is eigenlijk het enige kleedje met langen mouwen uit mijn garderobe. Het weer voorspelde niet veel goeds en daarom dacht ik dat het slim was om dit kleedje te dragen aangezien dat wat warmer is. Uiteindelijk heeft het niet geregend, maar waaide het wel hard. Ik was dan ook blij dat ik de juiste kledingkeuze had gemaakt, al moet ik zeggen dat ik bang was voor de reacties. Gelukkig vond iedereen het een mooi kleedje, sommigen beweerden dat het iets te uitdagend was, maar zo lang ik me er goed bij voel, is dat voor mij oké.

Op het feest zelf hebben we Paella gegeten, wat ik eigenlijk absoluut niet graag eet, maar deze was gewoon zo lekker dat ik het niet kon laten staan. Een volledig verslag over de maaltijd vind je hier. Dit is het artikel dat ik net na het tafelen had getypt. De smaak zat dus nog fris in mijn geheugen, of zal ik zeggen: op mijn tong.

Ik ben benieuwd wat mij volgende week allemaal te wachten staat. Waarschijnlijk is leren mijn hoofdprioriteit, maar aangezien ik donderdag en vrijdag niet naar school hoef te gaan, denk ik dat er wel een plaatsje is voor vrije tijd. Het enige dat al vast in mijn planning staat is het laatste communiefeest dat ik dit jaar zal meemaken en dat zal donderdag plaatsvinden. Ik kijk ernaar uit.

3 opmerkingen:

  1. Leuk deze Diary! Lekker veel erbij geschreven ook! Ik heb toevallig ook net een Diary online gezet XX

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dankjewel! Ik vind het altijd heel erg leuk om te vertellen wat ik zoal doe met mijn leven. Ik zou er eindeloos over kunnen blijven schrijven.

      Verwijderen
    2. Ja vind ik ook altijd, super leuk!

      Verwijderen