Pagina's

vrijdag 30 mei 2014

xHit Daily: Fitnessen bij jou thuis

Wil jij graag een actiever leven leiden, maar slaag je er maar niet in om de stap te nemen en naar buiten te gaan om te sporten? Wel, dat is helemaal geen probleem, want er bestaan zo veel YouTube channels boordevol workouts. Daardoor hoef je de deur niet eens uit te gaan. Je hebt enkel een klein beetje ruimte nodig om een paar leuke oefeningen te doen en je dagelijkse portie sport te verdienen. Een van die channels is xHit Daily. Van de gemakkelijkste basisoefeningen tot de moeilijkste uitdagingen, xHit heeft het allemaal.

Per dag heeft een vrouw gemiddeld 30 minuten aan sport nodig. Dat is zeker haalbaar, maar toch is tijdsgebrek of vervoer een reden om toch niet te gaan bewegen. Als je eens een kijkje neemt op xHit, vind je zowel workouts van 5 minuten, als van 10 minuten. Bovendien zijn er ook afspeellijsten die verschillende video’s bevatten die allemaal met dezelfde spiertraining te maken hebben.  Dat is handig wanneer je bijvoorbeeld enkel je buikspieren wilt trainen. xHit bevat zelfs video’s om het lichaam van een Victoria’s Secret model te krijgen. Uiteraard moet je daar wel moeite voor doen. Stilzitten heeft geen nut. Als je een mooi, strak lichaam wilt, moet je daar ook voor werken en daar biedt deze channel genoeg motivatie voor.

Het kleine klokje onderaan de video, geeft aan hoe lang de huidige oefening nog duurt en er wordt duidelijk aangekondigd wanneer het tijd is voor de volgende oefening. Hierdoor weet je precies wanneer je je klaar moet houden. Ook de benaming van de beweging die je uitvoert wordt duidelijk weergeven, waardoor je deze kunt onthouden om er bijvoorbeeld meer informatie over op te zoeken.



Wanneer je een koekje te veel op hebt is het mogelijk om oefeningen te doen met een hoog calorieverbruik, zoals How to burn 150 calories in 8 minutes. Tijdens de training is het belangrijk om niet op te geven, want dan ga je je rot voelen. Wanneer je de workout tot het einde volhoud, brengt dat een fantastisch gemoed met zich mee en wil je de oefeningen misschien nog een keer doen. Toch is het aangeraden om een ritme op de bouwen. Als je maandenlang niet hebt gesport en je gaat plots 5 workouts peer dag doen, is dat niet gezond voor je lichaam. Bovendien ga je dan veel sneller opgeven en moet je weer bij 0 beginnen. Start daarom  met één workout  per dag en wanneer dit helemaal geen intensieve inspanning meer vraagt, doe je er weer een bij. Zo heb je na een tijdje een mooi ritme te pakken en is je dagelijkse nood aan sport meteen gevuld.



De online lessen, zoals je dat kunt noemen, worden gegeven door drie getrainde vrouwen die echt wel wat van fitness afweten. Rebecca-Louise Smith is mijn persoonlijke favoriet, omdat ze je tijdens de workout enorm goed blijft motiveren, handige tips meegeeft, en af en toe eens iets over haar eigen leven vertelt. Hierdoor vliegt de tijd voorbij en ben je, voordat je het zelf beseft, al weer bezig met de volgende training. Haar workouts worden uitgelegd tijdens de uitvoering van de oefeningen, waardoor er geen pauzes zijn. Bovendien heeft zij een prachtig figuur, waar ik erg naar opkijk.

Kelsey Lee is ook gemotiveerde coach, maar zij lijkt je minder persoonlijk en gericht aan te spreken. Zij concentreert zich bovendien erg hard om alles correct uit te voeren, waardoor zij zelf soms niet meer door heeft dat de  camera op staat. Kelsey neemt de tijd om tussen de oefeningen door uit te leggen wat de volgende beweging inhoudt. Daardoor last ze korte pauzes van een aantal seconden in, waardoor je haar workouts lang vol kunt houden.

Als laatste is er ook nog Cynthia Dallas, een vrouw met ballen aan haar lijf. Voor haar workouts heb je dan ook vaak fitness-toestellen nodig die ik niet direct in huis heb. Haar lichaam is super gespierd. Ik persoonlijk vind dat ze zelfs spiermassa te veel heeft, waardoor ik minder enthousiast en gemotiveerd ben dan bij de andere twee ‘coachen’. 



Blijf dus niet zitten, maar start nu voor een gezond en getraind lichaam. Of het nu om je benen, je buik, je armen of je hele lichaam gaat, je vind beslist de juiste video daarvoor. Spierpijn hoort erbij, maar zo lang je gemotiveerd genoeg blijft is dat geen probleem.

Als je geen geld wilt uitgeven aan een dure sportschool en gewoon thuis je 30 minuten sport wilt vullen, biedt xHit Daily je de ideale training aan. Aangezien de lessen in het Engels worden gegeven, verbeter je niet alleen je lichaam, maar ook je talenkennis!

2 opmerkingen:

  1. Leuk! Ikzelf doe altijd aan blogilates maar misschien moet ik dit eens proberen. Variëren is ook wel eens goed. Leuk artikel! :)

    BeantwoordenVerwijderen