Pagina's

woensdag 16 juli 2014

De legendarische Chocolate Mug Cake

Eén van de snelste, gemakkelijkste en lekkerste recepten die er bestaan, is zeker en vast de Mug Cake. De laatste tijd heeft deze heerlijke hype zich razendsnel over het internet, en vooral sociale media, verspreid. Hierdoor heeft iedereen er al wel eens van gehoord: cake in een mok. Toch heeft de meerderheid het nog nooit uitgeprobeerd en dat is ontzettend jammer, want zelfs het bereiden is een heus plezier. Bovendien verspil je er helemaal niet veel tijd aan want je hebt slechts 10 minuten nodig voor de bereiding en je kan er meteen van beginnen smullen.

Er zijn verschillende variaties van de Mug Cake. Het is mogelijk om met oneindig veel experimenten te experimenteren om zo een speciale smaak of gezondere versie te verkrijgen. Ik heb het simpel gehouden bij de chocolade cake, maar toevoegen van fruit, vanille, aroma’s, kaneel of (voor de iets ouderen onder ons) een paar druppels van een alcoholische drank naar keuze. Een Mug Cake is ideaal als tussendoortje, maar ook als dessert is het uitermate geschikt. Bovendien kan je ook gemakkelijk een bepaalde hoeveelheid havermout toevoegen en dat heb je een heerlijk, vezelrijk ontbijt.

In het filmpje zie je hoe ik mijn Mug Cake heb bereidt. Hieronder staat nog eens uitgelegd wat de nodige ingrediënten zijn en wat je precies moet doen. Aarzel niet en begin eraan. De kleine inspanning zal zeker beloond worden. Dit is een recept dat niet kan misgaan. Succes is gegarandeerd!



Ingrediënten:
·         2 EL zelfrijzende bloem (of zelfrijzend bakmeel)
·         2 EL fijne kristalsuiker
·         2,5 EL lopende margarine
·         1 EL pure cacao
·         1 ei
·         Eventueel poedersuiker om te bestuiven

Benodigdheden:
·         Mok
·         Lepel
·         Vork
·         Microgolfoven

1)      Breek het ei en giet het voorzichtig in de mok.
2)      Voeg de suiker, de bloem, de cacao en de margarine toe.
3)      Gebruik een vork om het mengsel goed te mengen tot een egaal brouwsel.
4)      Zet gedurende 1 minuut en 15 seconden in de microgolfoven op 750W.

Simpeler als dit kan gewoon niet, daar zijn we het allemaal over eens. Dat maakt het ook geschikt als eerste zelfgemaakte cake voor kleine kindjes met een wens om eens iets lekkers te bakken. Veel kookplezier!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten